Karamelový dort s meruňkami

Suroviny

vejce
3 ks
cukr krupice
100 g
polohrubá mouka
120 g
černá káva
3 PL
kypřící prášek
3/4 balíček
salko
1 plechovka
měkký tvaroh
2 ks
čokoláda na vaření
250 g
máslo
50-100 g
meruňky
3-4 ks
lístky máty

Postup přípravy:

Těsto: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 3 lžíce černé kávy, ¾ kypřicího prášku

Krém: 1 předem uvařené Salko, 2 měkké tvarohy

Čokoláda: 250 g čokolády na vaření, 50-100 g másla

Na ozdobu: 3-4 meruňky, pár lístků máty

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Žloutky zhruba 10 minut třeme s cukrem, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kávu. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 170°C přibližně 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Uvařené Salko vyklopíme do misky a pomalu šleháme, postupně k němu přidáváme tvarohy. Vznikne hladký krém, který dáme vychladit.

Čokoládu i s máslem dáme do hrnce a nad párou necháme rozpustit. Pak odstavíme z plotny, nalijeme do malé nádoby vyplněné alobalem a dáme na 20 minut do mrazáku.

Vychladlý dort rozkrojíme na půl, potřeme krémem a přiklopíme. Zbytek krému namažeme na horní část dortu.

Ledovou čokoládu vyklopíme z nádoby a nastrouháme na struhadle. Tak vzniknou čokoládové hoblinky, které ihned dáme na dort. Přidáme meruňky a mátu.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist