Karamelizované pomeranče

Suroviny

pomeranče
1 kg
cukr krupice
300 g
voda
400 ml
pomerančový likér
2 PL

Postup přípravy:

Pomeranče oloupeme a kůru ze dvou pomerančů si nakrájíme na velmi slabounké nudličky. Tyto slabounké nudličky pomerančové kůry dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu.

Oloupané pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíře. V pánvi smícháme 340ml vody a cukr a necháme rozpustit, když se cukr rozpustí, přidáme nudličky pomerančové kůry a vaříme cca 10 minut. Poté proužky vyjmeme a dáme je na talíř, který jsme před tím potřeli olejem.

Šťávu vaříme dál, dokud nemá zlatohnědou barvu, když už tuto barvu má, přilijeme 60 ml vody a vaříme, aby se ztvrdlý cukr rozvařil. Poté přilijeme likér, promícháme a přelijeme touto šťávou kolečka pomerančů a navrch dáme nudličky pomerančové kůry.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.8.2011 9:29| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist