Kapří hranolky v těstíčku

kapri-hranolky-1100x618.jpg

Suroviny

kapří filet

500 g

citrónová šťáva

1/2 ks

vejce

1 ks

bílek

1 ks

mléko

100-120 ml

polohrubá mouka

120 g

olej

1 PL

sůl, mletý pepř

dle chuti

tuk na smažení

dle potřeby

Postup přípravy:

Filet omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme 15 minut v chladu. Potom jej otřeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1,5 cm široké nudličky. Z vejce oddělíme bílek. Spolu s druhým bílkem a špetkou soli vyšleháme do tuha. Žloutek rozšleháme v mléce, přisypáváme mouku, dohladka vyšleháme. Nakonec vmícháme sníh. Do těstíčka namáčíme kousky masa. Vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na středním ohni ze všech stran dozlatova. Hranolky ihned podáváme se zeleninovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist