Kapří hranolky v těstíčku

kapri-hranolky-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kapří filet
500 g
citrónová šťáva
1/2 ks
vejce
1 ks
bílek
1 ks
mléko
100-120 ml
polohrubá mouka
120 g
olej
1 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
tuk na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Filet omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme 15 minut v chladu. Potom jej otřeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1,5 cm široké nudličky. Z vejce oddělíme bílek. Spolu s druhým bílkem a špetkou soli vyšleháme do tuha. Žloutek rozšleháme v mléce, přisypáváme mouku, dohladka vyšleháme. Nakonec vmícháme sníh. Do těstíčka namáčíme kousky masa. Vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na středním ohni ze všech stran dozlatova. Hranolky ihned podáváme se zeleninovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist