Kapr na másle se smetanovou omáčkou

Suroviny

kapr
4 ks
máslo
60 g
zeleninový vývar
250 ml
zakysaná smetana
200 g
smetana ke šlehání
100 ml
mouka
1 PL
cukr
citrónová šťáva
sůl
černý pepř
kopr
1 svazek

Postup přípravy:

Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. Výpek zalijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povaříme. Základ na omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme vařit asi 5 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec do ní vmícháme nasekaný kopr. Kapra podáváme s vařenými bramborami, celý pokrm přelijeme smetanovou omáčkou. Doplnit můžeme sterilovanou červenou řepou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2011 9:01| autor: Beetty

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist