Na omáčku: 250g jahod, asi 50g krupicového cukru, 2 vanilkové pudinkové prášky, 4 lžíce pražených, andlových lupínků, meduňka na ozdobu
Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme jogurtem a necháme vsáknout. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s 20g změklého másla, tvarohem, a špetkou soli.Přidáme rohlík, krupičku a sníh z bílků.
Vypracujeme hladké měkčí těsto. Rozdělíme je na kousky a vytvarujeme z nich kuličky. Necháme pět minut odpočinout a pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření potřeme zbylým rozpuštěným máslem.
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky, polovinu jahod podlijeme asi 50ml vody, přidáme cukr a povaříme do změknutí, poté rozmačkáme. Ve 100ml vody rozmícháme pudink. Prášek vlijeme do jahodového základu. Asi jednu minutu povaříme. Přidáme zbylé jahody a prohřejeme. Knedlíčky se přelijí omáčkou, ozdobíme mandlovými lupínky a meduňkou.