Jahodový dort s marmeládou

Suroviny

jahody
250 g
vejce
3 ks
cukr krupice
3 PL
voda
3 PL
hrubá mouka
6 PL
rybízová marmeláda
120 g
želé
2 balení
kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy:

Do misky dáme vejce, cukr a vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Poté postupně do ušlehané hmoty přidáváme mouku a prášek do pečiva.

Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (nebo do 2 remosek) a upečeme dva díly na korpus. Korpus je hotový, jestliže se na špejli, kterou do těsta zastrčíte, nic nelepí.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice. Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch. Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.

Nyní už jen zbývá připravit si želatinu podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu za stálého míchání asi minutu povaříme. Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná.

Vlažnou želatinou zalijeme jahody a koláč uložíme do lednice. Po ztuhnutí podáváme. Koláč můžeme ozdobit šlehačkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.3.2011 2:24| autor: PureSilver

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist