Išelské cukroví s čokoládovou polevou

Suroviny

hladká mouka

400 g

moučkový cukr

150 g

strouhané vlašské ořechy

75 g

strouhané oloupané mandle

75 g

vejce

2 ks

máslo

250 g

sůl

1 špetka

mletá skořice

1/2 ČL

citrónová kůra

1/2 ČL

Postup přípravy:

Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrajujeme kolečka. Upečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C. Doba pečení asi 7 minut. Upečené slepíme jahodovým džemem, potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kousky mandlí.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2014 10:07| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist