Išelské cukroví s čokoládovou polevou

Suroviny

hladká mouka

400 g

moučkový cukr

150 g

strouhané vlašské ořechy

75 g

strouhané oloupané mandle

75 g

vejce

2 ks

máslo

250 g

sůl

1 špetka

mletá skořice

1/2 ČL

citrónová kůra

1/2 ČL

Postup přípravy:

Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrajujeme kolečka. Upečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C. Doba pečení asi 7 minut. Upečené slepíme jahodovým džemem, potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kousky mandlí.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2014 10:07| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist