Hrnečkové knedlíky

Suroviny

rohlíky
3-4 ks
mléko
polohrubá mouka
droždí
vejce
3-4 ks
sůl

Postup přípravy:

Rohlíky používáme asi den staré, hezky oschlé. Nakrájíme na kostičky. V míse si připravíme těstíčko – mléko, mouka, vejce. Někdo dělá sníh z bílků, ale většina lidí dává vejce celé. Do toho vpracujeme rohlíky + petrželku. Osolíme a přidáme kypřící prášek nebo trochu sypkého droždí.

Připravíme si hrnečky, ve kterých se knedlíky vaří (nejlepší jsou všechny stejně velké, porcelánové kafáče). Vymažeme je máslem a vysypeme hrubou moukou. Do nich lijeme těsto asi tak do 2/3 hrnečku. Do stejné výšky by měly být hrnky potopeny ve vodě. Vkládáme je až do vařící vody.

Pozor aby se Vám hrnečky „neutopily“ a neměly v hrnci moc vody, to je potom knedlík nahoře slizký! Vaříme je přesně 30 minut, raději o minutu déle. Hrnečky při vaření hezky cinkají, takže na ně určitě nezapomenete. Po uvaření necháme chvilinku ochladnout, aby šly hezky vyklopit. Nakrájíme a můžeme podávat.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist