Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě se žampióny

Suroviny

hovězí svíčkové

1 kg

čerstvých žampionů

80 g

listového těsta

1 balení

cibule

1 ks

vajec

1 ks

citrónová kůra

dle chuti

sůl

dle chuti

černý mletý pepř

dle chuti

petrželka

dle chuti

sádlo

dle potřeby

máslo

dle potřeby

Postup přípravy:

Svíčkovou osolíme, opepříme, na sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout. Rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme. Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta. Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem. Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2016 10:01| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist