Hovězí plátky se slaninou na červené cibuli

Suroviny

hovězí svíčková (roštěnka)

4 plátky

anglická slanina

150 g

červená cibule

3-4 ks

krystalový cukr

100 g

červené víno

2 dl

olej

2 PL

čerstvý tymián na ozdobení

4 snítky

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Cibule oloupeme, podélně nakrájíme na šestiny, zprudka opečeme na oleji, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a necháme prudce vařit až se 2 třetiny tekutiny odpaří. Pak cibulku odstavíme. Hovězí plátky omyjeme a osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálený gril a pečeme z každé strany 3 minuty a ke konci vložíme na gril k masu plátky slaniny. Dušené cibulky prohřejeme, trochu osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře. Překryjeme je hotovým steakem, přelijeme svařenou omáčkou z vína, doplníme plátky slaniny a ozdobíme tymiánem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2017 2:00

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist