Hovězí plátky na hořčici s kaší

Suroviny

hovězí kýty
700 g
cibule
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
hořčice
dle potřeby
hovězí bujón
dle potřeby
hladká mouka
dle potřeby

Postup přípravy:

Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí (druhá strana se natře sama skládáním plátků na sebe). Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánvi plátky z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté a ukládáme je do tlakového hrnce. Ve výpeku opečeme cibuli (popřípadě přidáme ještě trochu oleje) a přidáme ji k masu. Do pánve přidáme vodu, bujón a necháme přejít varem. Tlakový hrnec zavřeme a maso vaříme cca 30 minut. Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme přejít varem a maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolkami nebo kroketami.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.1.2017 9:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist