Hovězí plátky na hořčici s kaší

Suroviny

hovězí kýty
700 g
cibule
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
hořčice
dle potřeby
hovězí bujón
dle potřeby
hladká mouka
dle potřeby

Postup přípravy:

Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí (druhá strana se natře sama skládáním plátků na sebe). Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánvi plátky z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté a ukládáme je do tlakového hrnce. Ve výpeku opečeme cibuli (popřípadě přidáme ještě trochu oleje) a přidáme ji k masu. Do pánve přidáme vodu, bujón a necháme přejít varem. Tlakový hrnec zavřeme a maso vaříme cca 30 minut. Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme přejít varem a maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolkami nebo kroketami.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.1.2017 9:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist