Hovězí ovar se zelím a feferonkou

hovezi-ovar-se-zelim-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí libové maso
750 g
sůl
dle chuti
bobkový list
1/2 ks
cibule
1 ks
hřebíček
3 ks
černý pepř
5 zrnek
bílé zelí
800 g
feferonka
1/2 ks
červená paprika
1 ks

Postup přípravy:

Vložte cca 750 g libového hovězího masa do 2 l vroucí vody, přidejte sůl, 1/2 bobkového listu, cibuli, do které zapíchněte 3 hřebíčky a 5 zrnek černého pepře. Zvolna vařte cca 2 hodiny doměkka (nebo použijte tlakový hrnec a méně vody). Pak maso vyjměte, vývar přeceďte, uveďte do varu a vložte do něj 800 g nakrájeného bílého zelí, 1/2 nasekané feferonky (můžete ji vynechat) a menší, na kostičky nakrájenou červenou papriku. Přidejte naporcované maso a zvolna vařte asi 5 minut, až je zelenina měkká.

Tip: podávejte s hořčicí a pečivem nebo uvařenými bramborami.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.5.2019 2:02| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist