Hovězí ovar se zelím a feferonkou

hovezi-ovar-se-zelim-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí libové maso
750 g
sůl
dle chuti
bobkový list
1/2 ks
cibule
1 ks
hřebíček
3 ks
černý pepř
5 zrnek
bílé zelí
800 g
feferonka
1/2 ks
červená paprika
1 ks

Postup přípravy:

Vložte cca 750 g libového hovězího masa do 2 l vroucí vody, přidejte sůl, 1/2 bobkového listu, cibuli, do které zapíchněte 3 hřebíčky a 5 zrnek černého pepře. Zvolna vařte cca 2 hodiny doměkka (nebo použijte tlakový hrnec a méně vody). Pak maso vyjměte, vývar přeceďte, uveďte do varu a vložte do něj 800 g nakrájeného bílého zelí, 1/2 nasekané feferonky (můžete ji vynechat) a menší, na kostičky nakrájenou červenou papriku. Přidejte naporcované maso a zvolna vařte asi 5 minut, až je zelenina měkká.

Tip: podávejte s hořčicí a pečivem nebo uvařenými bramborami.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.5.2019 2:02| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist