Hovězí maso s mandlemi a křenovou omáčkou

Suroviny

hovězí maso
500 g
cibule
1 ks
sůl
pepř
mléko
3/4 l
máslo
1 PL
mandle
1 ČL
hladká mouka
1 PL
sladká smetana
1 šálek
křen
1-2 PL
cukr
1 ČL

Postup přípravy:

Na omáčku: 3/4 l mléka, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžička nastrouhaných mandlí, 1 lžíce hladké mouky, šálek sladké smetany, 1-2 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 1 lžička cukru

Opláchnuté maso vložíme do tlakového hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a vaříme asi hodinu, podle velikosti a kvality masa.

Do kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo a nastrouhané mandle a dáme vařit. Mouku rozmícháme ve smetaně a za stálého míchání pomalu vlijeme do vroucího mléka. Na mírném ohni necháme povařit dohusta. Pak vmícháme jemně nastrouhaný křen, cukr a sůl. Místo soli můžeme zavařit kostku masoxu.

Příliš hustou omáčku zředíme horkým mlékem nebo horkou vodou. Dochutíme solí a cukrem. Vařené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky. Zbylý vývar z masa použijeme na polévku.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.3.2011 1:01| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist