Grilovaná mletá jehla se slaninou

grilovana-mleta-jehla-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

směs libovolného mletého masa
1/2 kg
cibule
4 ks
paprika
2 ks
slanina
100 g
solamyl
1 PL
hladká mouka
2 PL
vejce
1 ks
sůl, pepř
dle chuti
muškátový květ
dle chuti
česnek
dle chuti
worcesterská omáčka
dle chuti
Barbecue sauce
dle chuti
trochu oleje
dle potřeby
pitná voda
3 l
kovová jehla
4 ks

Postup přípravy:

Do směsi mletého masa přidáme 1 nastrouhanou cibuli, sůl, pepř, muškátový květ, česnek, worcesterskou omáčku, solamyl, hladkou mouku, vejce a směs dobře vypracujeme. Z takto vypracované směsi tvoříme koule, které klademe na tác posypaný strouhankou. Vodu osolíme a uvedeme do varu. Koule zavaříme 5 – 7 minut podle velikosti. Poté je vyjmeme a dáme do nádoby se studenou vodou a necháme zcela zchladnout. Po zchladnutí koule necháme okapat. Papriky, slaninu a zbylou cibuli nakrájíme na hrubé kusy, vhodné pro napichování na jehlu. Na každou jehlu napichujeme suroviny (masové koule, slanina, cibule, paprika, atd.) v libovolném pořadí. Poté takto připravené špízy (jehly) jemně potřeme grilovací omáčkou s přídechem kouře (v obchodní síti k dostání pod názvem „Barbecue sauce“) a olejem a klademe na gril. Špízy opékáme po všech stranách podle potřeby. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, hranolky, krokety, chléb. Podáváme se zeleninovým salátem.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist