Filé s česnekovou majonézou

Suroviny

česnek
2 stroužky
žloutek
2 ks
citrónová šťáva
3 PL
cukr
sůl
pepř
olivový olej
250 ml
rybí filé
500 g
toastový chleba
4 plátky
hladká mouka
75 g
vejce
1 ks
slunečnicový olej
3 PL
citron
1 plátek

Postup přípravy:

Na česnekovou majonézu oloupeme česnek a prolisujeme ho. Smícháme žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, cukr, sůl a pepř. Elektickými metličkami všleháme po lžičkách olivový olej a nakonec vmícháme česnek.

Rybí filé opláchneme a osušíme. Naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou.

Z toastového chleba odřízneme kůrku a nastrouháme nebo rozdrobíme. Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a pepř. Rozšleháme vejce. Ryby postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance z toastového chleba.

Slunečnicový olej rozehřejeme a filé na něm po obou stranách smažíme asi 4 minuty. Na míse upravíme smaženou rybu s česnekovou majonézou, zeleninovým salátem a ozdobíme citronem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist