Džem z ananasového kompotu s rebarborou

Suroviny

rebarbora

1 kg

želírovací cukr

600 g

ananasový kompot

500 ml

vlašská jádra nasekaná nahrubo

1 hrst

petol na poprášení

1 špetka

Postup přípravy:

Mladé stonky rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechá širokou stopu. Poté postupně přisypáváme cukr.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Ananas nakrájíme nadrobno, i se šťávou ho vmícháme do džemového základu. Promícháme a vaříme dál, dokud se kapka džemu na studeném talíři neroztéká.

Ořechy vsypeme do džemu 1 minutu před dokončením varu.

Horký džem naplníme do teplých, suchých a čistých sklenic, vršek džemu poprášíme trochou petolu a poté sklenice uzavřeme.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.10.2011 12:58| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist