Džem z ananasového kompotu s rebarborou

Suroviny

rebarbora
1 kg
želírovací cukr
600 g
ananasový kompot
500 ml
vlašská jádra nasekaná nahrubo
1 hrst
petol na poprášení
1 špetka

Postup přípravy:

Mladé stonky rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechá širokou stopu. Poté postupně přisypáváme cukr.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Ananas nakrájíme nadrobno, i se šťávou ho vmícháme do džemového základu. Promícháme a vaříme dál, dokud se kapka džemu na studeném talíři neroztéká.

Ořechy vsypeme do džemu 1 minutu před dokončením varu.

Horký džem naplníme do teplých, suchých a čistých sklenic, vršek džemu poprášíme trochou petolu a poté sklenice uzavřeme.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.10.2011 12:58| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist