Čokoládové věnečky s růžovou polevou

profimedia-0090200293-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hladká mouka
200 g
moučkový cukr
90 g
kakao
1 lžíce
žloutek
1 ks
máslo
90 g
mouka
na vál
Krém:
máslo
150 g
malinová nebo ostružinová zavařeniny (bez peciček)
50 g
cukr
podle chuti
rum
podle chuti
Poleva:
cukr
200 g
bílky
2 ks
citrónová šťáva
2 lžicky
malinová nebo ostružinová zavařenina (bez peciček)
1 lžička
Na ozdobení:
barevný máček nebo stříbrné cukrové zdobení

Postup přípravy:

Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte pokrájené máslo a žloutek a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na hodinu do chladu. Na pomoučeném vále vyválejte z těsta plát asi 3 mm tenký a vykrajujte kolečka s vykrojeným středem. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v trouby vyhřáté na 200 °C asi 8 minut. Kousky nechte vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte se zavařeninou, rumem a cukrem podle chuti do hladkého růžového krému. Krémem slepujte vždy 2 věnečky k sobě. Bílky smíchejte s prosetým cukrem, citronovu šťávou a zavařeninou a ručně třete asi 10 minut do hladké lesklé polevy. V polevě namáčejte věnečky, posypte je cukrovými kuličkami a po zaschnutí je uložte do růžových nebo bílých papírových košíčků.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.9.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist