Dušené drůbeží maso s květákem po arabsku

Suroviny

krůtí
400 g
větší cibule
2 ks
česnek
3 stroužky
sůl a pepř
dle chuti
mletá skořice
1 špetka
mletý koriandr
1 špetka
hřebíček
2 ks
rajčatový protlak
2 PL
velký květák
1 ks
nať koriandru
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Květák rozebereme ne růžičky, asi 5 minut krátce povaříme v osolené vroucí vodě a dáme oschnout. Pak jej opečeme na oleji dorůžova.

Na stejné pánvi osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme nasekanou cibuli a česnek a opečeme dozlatova. Okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.

Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10-15minut společně vše dusíme doměkka. Pokrm by neměl obsahovat mnoho šťávy. Podáváme s rýží.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 4:58| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist