Dušené drůbeží maso s květákem po arabsku

Suroviny

krůtí
400 g
větší cibule
2 ks
česnek
3 stroužky
sůl a pepř
dle chuti
mletá skořice
1 špetka
mletý koriandr
1 špetka
hřebíček
2 ks
rajčatový protlak
2 PL
velký květák
1 ks
nať koriandru
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Květák rozebereme ne růžičky, asi 5 minut krátce povaříme v osolené vroucí vodě a dáme oschnout. Pak jej opečeme na oleji dorůžova.

Na stejné pánvi osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme nasekanou cibuli a česnek a opečeme dozlatova. Okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.

Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10-15minut společně vše dusíme doměkka. Pokrm by neměl obsahovat mnoho šťávy. Podáváme s rýží.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 4:58| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist