Dušená zelenina v bešamelu

Suroviny

růžičková kapusta
200 g
mražený hrášek
1 ks
mrkev
2 ks
kedlubna
1 ks
hladká mouka
2 PL
máslo
2 PL
krupicový cukr
1 PL
mletý koriandr
špetka
voda z uvařené zeleniny
šťáva z půlky citronu
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy:

Kapustičky zbavíme tvrdých košťálu a vrchních listů, jsou-li velké, přepůlíme je. Kedlubnu a mrkev nakrájíme na hranolky, všechnu zeleninu kromě hrášku a kedlubny povaříme 10 minut v osolené vodě. Pak přidáme kedlubnu a vaříme dalších 10 minut. Uvařenou zeleninu vyklopíme do sítka a vodu z ní zachytíme do misky. Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou ze zeleniny. Přidáme uvařenou zeleninu, dochutíme pepřem, koriandrem, přidáme šťávu z citrónu a cukr a dosolíme dle chuti. Nakonec přidáme hrášek a krátce prohřejeme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2016 3:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist