Dort s vaječným likérem a šlehačkou

Suroviny

vejce
5 ks
moučkový cukr
6 PL
olej
2 PL
horká voda
2-3 PL
polohrubá mouka
5 PL
kakao
4 PL
prášek do pečiva
1/2 balení
marmeláda na potření
mléko
750 ml
vanilkový pudink
3 balení
vaječný likér
200 ml
máslo
250 g
rostlinná šlehačka Cremefine - na šlehání
2 ks
cukr
1 PL

Postup přípravy:

Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2–3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, ½ prášku do pečiva, marmeláda na potření

Krém: 750 ml mléka, 3 vanilkové pudinky, 200 ml vaječného likéru, 250 g másla, 3 lžíce moučkového cukru

Pařížská šlehačka: 2 rostlinné šlehačky Cremefine – na šlehání, 1 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na závěr vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na pečicím papíru na 180°C asi 30 minut. Po zchladnutí korpus potřeme marmeládou.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Připravíme si krém – z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme vaječný likér a promícháme. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Šleháme doběla.

Krém naneseme na piškot potřený marmeládou. Na něj navrstvíme šlehačku s cukrem a kakaem. Lze použít i obyčejnou šlehačku, ale ta se musí den předem uvést do varu. Ozdobíme dle fantazie.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.9.2011 3:09| autor: tucnak

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist