Domácí likér se zázvorem

Suroviny

cukr hroznový
50 g
kvasnicové pivo
0,5 l
sirup cukrový
100 ml
jablečná šťáva 100%
700 ml
vodka
250 ml
zázvor celý
50 g

Postup přípravy:

Nejdříve připravíme jablečno-zázvorový extrakt: zázvor omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 700 ml čisté jablečné šťávy zahřejeme na 75 °C a zázvor rozmixujeme. Přimícháme kvasnicové pivo a ještě teplotu udržujeme asi 15 minut. Pomalu směs necháme vychladnout na 40 °C, pak přidáme pektolytický enzym (1–2 ml/litr). Horkou směs po 15 minutách prolisujeme a necháme zchladit. Po zchlazení směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr. Smícháme 600 ml získaného jablečno-zázvorového extraktu s 250 ml vysokoprocentní vodky, 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve, podáváme chlazené.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2015 10:21| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist