Lahodný likér ze šípků se skořicí

Suroviny

šípek
500 g
cukr
250 g
destilát - vodka
150 dcl
voda
250 ml
rozinky
1 PL
nové koření
3 ks
hřebíček
3 ks
celá skořice
1 ks
citrónová kůra
1/2 ks
pomerančová kůra
1/2 ks

Postup přípravy:

Šípky očištěné od stopek a okvětí dáme do nádoby, která lze dobře uzavřít. Přidáme horkou vodou spařené rozinky, citronovou a pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a nové koření. Vše zalijeme pálenkou a dáme na 3 týdny odležet. Nálev scedíme a smícháme s vychlazeným cukerným roztokem, který připravíme svařením vody s cukrem k bodu varu, dále ho nevaříme, necháme vychladnout. Likér přelitý do lahví necháme ještě tak týden odležet na chladném a temném místě.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.10.2014 8:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist