Domácí lanýže s čokoládovou polevou

Suroviny

cukr krystal
250 g
máslo
250 g
sušené mléko
200 g
voda
100 ml
kakaa
50 g
kakao na obalení
4 PL
moučkový cukr
4 PL
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

V kastrůlku zahřejeme vodu, přidáme cukr a necháme jej rozpustit. Pak přidáme máslo a mícháme, až se vše spojí.

Sušené mléko promícháme s kakaem. K této směsi pomalu přidáváme vychladlé máslo s cukrem. Přidáváme pomalu jen tolik másla, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky.

Tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem. Ukládáme je do papírových košíčků a přelijeme je polevou.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.11.2011 2:55| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist