Domácí lanýže s čokoládovou polevou

Suroviny

cukr krystal
250 g
máslo
250 g
sušené mléko
200 g
voda
100 ml
kakaa
50 g
kakao na obalení
4 PL
moučkový cukr
4 PL
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

V kastrůlku zahřejeme vodu, přidáme cukr a necháme jej rozpustit. Pak přidáme máslo a mícháme, až se vše spojí.

Sušené mléko promícháme s kakaem. K této směsi pomalu přidáváme vychladlé máslo s cukrem. Přidáváme pomalu jen tolik másla, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky.

Tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem. Ukládáme je do papírových košíčků a přelijeme je polevou.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.11.2011 2:55| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist