Domácí bramborové noky

Suroviny

brambory
750 g
vejce
1 ks
sůl
hrubá mouka
250 g

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Brambory vaříme ve slupce 15-20 minut doměkka. Necháme je chvíli vychladnout, pak je oloupeme, dáme do širší mísy a dobře rozmačkáme.

Přidáme k nim vejce, trochu soli, vmícháme hrubou mouku a vypracujeme těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Necháme 10 minut odležet.

Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujeme menší noky a ty vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-12 minut. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndáme. Uvařené noky necháme okapat na sítku.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2011 6:49| autor: EmmaganTeyla

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist