Domácí bramborové lívanečky se smetanou

Suroviny

brambory
3/4 kg
polohrubá mouka
100 g
droždí
1/2 kostky
mléko
1 hrnek
vejce
1 ks
sůl
1 špetka
ole
1 hrnek
zakysaná smetana
1 ks

Postup přípravy:

Syrové brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme ve vlažném mléce rozdrobené droždí, mouku, vejce a sůl. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme nakynout. Po vykynutí smažíme v řádně vymaštěném lívanečníku, popřípadě děláme placičky do rozpáleného oleje v pánvi. Lívanečky jsou výborné s kopečkem zakysané smetany.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2015 3:45| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist