Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

Suroviny

hovězí vývar
400 g
mrkev
3 ks
petržel kořen
cibule
pepř celý
nové koření
bobkový list
sůl
masox
libeček
čerstvé zelí
150 g
česnek
6-8 stroužků
vejce
1 ks
olej
strouhanka
strouhaný eidam
100 g
pepř
majoránka

Postup přípravy:

Na vývar: 300-400 g hovězího masa a kostí, 3 velké mrkve, petržel kořen, velká cibule, pepř celý, nové koření, bobkový list, sůl, masox, libeček

Na knedlíčky: cca 150 g čerstvého droždí, 6-8 stroužků česneku, 1 vejce, trocha oleje, strouhanka, 100 g strouhaného eidamu, pepř, majoránka, sůl (všechny váhy jsou jen přibližné – dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážila, je to třeba zkusit)

Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.

Z uvařené polévky(cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist