Cuketové lívance

Suroviny

cukety
600 g
sůl
polohrubé mouky
200 g
prášky do pečiva
2 ks
vanil. cukru
2 balíčky
měkkého tvarohu
250 g
tvarohu na strouhání
150 g
smetany ke šlehání
250 ml
pikantního džemu (rybízového, višňového)
200 g

Postup přípravy:

Dohotovení: 200g pikantního džemu (rybízového, višňového), 150g tvarohu na strouhání, 250ml smetany ke šlehání

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo do misky. Jen lehce ji osolíme a přibližně 15 min. necháme „vypotit“. Poté z ní důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva
a promícháme se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme tvaroh, vejce a cuketu. Vypracujeme těsto.

V hlubší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Z těsta tvoříme malé placičky a na oleji je z volna smažíme z obou stran dozlatova. (Pozor! Lívance během smažení nabudou!) Lívance necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. Před podáváním je potřeme džemem, posypeme tvarohem a dozdobíme vyšlehanou šlehčkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.3.2011 7:06| autor: hancule

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist