Čočka s uzeným a cibulkou

Suroviny

čočky

400 g

uzeného nevařeného vepřového boku bez kosti

400 g

sádla

100 g

větší cibule

3 ks

česneku (celá hlavička)

1 ks

bobkových listů

3 ks

sůl, mletý pepř

dle chuti

ocet

dle chuti

Postup přípravy:

Uzené maso vložíme do hrnce s vodou a rozkrojenou hlavičkou česneku a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostky. Čočku přebereme, namočíme alespoň na hodinu (raději déle) do studené vody, pak ji slijeme, zalijeme scezeným vývarem z uzeného masa a uvaříme ji spolu s bobkovým listem téměř doměkka. V kastrolu rozehřejeme větší část sádla, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule a osmahneme je do světle růžova. Přidáme čočku, nakrájené uzené maso, krátce podusíme a dochutíme solí, pepřem a octem. Poslední cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém sádle. Čočku rozdělíme na talíře, ozdobíme ji kolečky osmažené cibule a ihned podáváme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 1:30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist