Čočka s uzeným a cibulkou
Uzené maso vložíme do hrnce s vodou a rozkrojenou hlavičkou česneku a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostky. Čočku přebereme, namočíme alespoň na hodinu (raději déle) do studené vody, pak ji slijeme, zalijeme scezeným vývarem z uzeného masa a uvaříme...
Je to naše oblíbené jídlo, dělám hodně podobně.
Také dělám a chutná.
Vypadá to úžasně a klidně bych k tomu přidala i to klasické volské oko.
Čočku s uzeným a cibulkou varím ako polievku,
Mám ráda čočku, akorát nadýmá a to teď zrovna nepotřebuji 🙂
Čočka s uzeným a cibulkou bych si hned dala
Čočka s uzeným a cibulkou je dobrá.
Čočku máme rádí, dělám jí podobně.
Čočka s uzeným a cibulkou – klasika.