Čočka po indicku s kari

Suroviny

čočka
25 dkg
cibulka
olivový olej
kari
cukr
sůl
rajský protlak

Postup přípravy:

 

Večer si namočím čočku asi 25 dkg, do rána hodně nabyde. Druhý den ji přivedu k varu a krátce povařím, aby se nerozvařila cca 10-15 minut. Když je měkká scedím ji. Na pánvi – nejlépe wok – si dám pár kapek olivového oleje, cibulku a když začíná být sklovatá přidám 2 lžičky kari koření, aby se také trošku s cibulkou osmahlo, pak přidám 1 lžíci cukru, nechám rozpustit a hned tam přidám čočku.

Míchám a osolím, pak přidám rajčatový protlak. Zamíchá se vše dohromady, krátce podusí a je hotovo.Podávám ji s vajíčkem vařeným nebo volským okem a se zeleninou nebo okurkou. Dá se jíst i zastudena jako čočkový salát.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.5.2011 2:53| autor: Viky17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist