Pikantní indická omeleta se sýrem

pikantni-indicka-omeleta-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

uvařená brambora
2 ks
naložený hrášek
50 g
naložená kukuřice
50 g
vejce
4 ks
nastrouhaný sýr
50 g
česnek
1-2 stroužky
velká cibule
1 ks
rajče
2 ks
mletý římský kmín
1/2 ČL
nasekaná koriandrová (nebo petrželová) nať
2 PL
mleté chilli koření
1 špetka
olej na smažení
dle potřeby
koriandrová nebo petrželová nať na ozdobu
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. Ve velké pánvi rozehřejte 2-3 lžíce oleje a vhoďte do něj kmín, cibuli, chilli a česnek. Jakmile cibule zesklovatí, ihned přidejte rajčata, brambory, scezený hrášek a kukuřici a nasekanou nať. Směs osolte, opepřete a chvíli smažte, ale tak, aby se brambory a rajčata nerozvařily. Vejce rozkvedlejte a vlijte do pánve. Teplotu zmírněte na minimum. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte tukem a vložte na chvíli do trouby pod rozehřátý gril. Když omeleta zespodu zezlátne, opatrně ji obraťte na pekáček, posypte sýrem a vložte pod gril, dokud vejce neztuhnou a sýr se neroztaví. Omeletu rozkrájejte na osminky, ozdobte natí a podávejte. Pokud nemáte velkou pánev, udělejte omeletu z poloviční dávky.

Tip: místo jedné brambory dejte do směsi 1-2 oloupané a na plátky nakrájené žampióny.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.9.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist