Smažené bramborové bochánky po indicku

Suroviny

brambora
500 g
cibule
1 ks
máslo
20 g
olej
3 PL
citrón
1/2 ks
mleté chilli
1/4 ČL
koření garam masala
1 ČL
čerstvá koriandrová nebo petrželková nať
1 hrst
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte najemno, vymačkejte z ní šťávu a cibuli dejte do misky. Přimíchejte k ní koření a špetku soli. Smíchejte 2 lžičky citrónové šťávy s kořeněnou směsí, přidejte nasekanou koriandrovou nebo petrželkovou nať (několik snítek si nechte na ozdobu). Slijte uvařené brambory, přidejte k cibulové směsi a rozmačkejte. Z hmoty vytvarujte bochánky a usmažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přendejte je na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Ozdobte je zelenou natí a podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem nebo s čatní.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist