Cikánský guláš se slaninou a rajčaty

Suroviny

hovězí maso
500 g
vepřová plec
500 g
sladká paprika
2 ČL
česnek
3 stroužky
olej
3 PL
slanina
4 plátky
cibule
3 ks
zelená paprika
2 ks
rajčata
2 ks
kuřecí vývar z kostky
250 ml
sůl, pepř

Postup přípravy:

Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc marinovat v ledničce. Na rozpáleném oleji maso osmahneme.

Poté maso přeneseme do zapékací mísy, na pánev přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a opékáme, až je cibule lehce dohněda a slanina křupavá.

Přidáme zbytek sladké papriky, na proužky nakrájenou papriku, zbytek česneku a vaříme dalších 10 minut.

Hotovou směs přeneseme do zapékací misky k masu, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vývar.

Dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme zhruba 90 minut, až je maso měkké.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist