Český řízek po italsku s omáčkou

Suroviny

vepřové maso
trojobal
sůl, olej
sušená rajčata
olivy
smetana
provensálské bylinky

Postup přípravy:

Omáčka: sušená rajčata, olivy, smetana, provensálské bylinky

Usmažíme klasický řízek obalený v trojobalu. Mezitím si uděláme omáčku, která je velmi jednoduchá. Na malou pánvičku nakrájíme sušená rajčata, můžeme podlít olejem ze skleničky, voní po rajčatech a je červený, přidáme olivy a bylinky.  Necháme prohřát a zalijeme smetanou. Nesolíme, rajčata a olivy jsou slané dost. Necháme provařit, až smetana trochu zhoustne. Hotovo!!!

Směs navrstvíme na smažený řízek a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Má to jediný háček – jídle je dost kalorické, ale zato vynikající! A jednou za čas neuškodí.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist