Český řízek po italsku s omáčkou

Suroviny

vepřové maso

trojobal

sůl, olej

sušená rajčata

olivy

smetana

provensálské bylinky

Postup přípravy:

Omáčka: sušená rajčata, olivy, smetana, provensálské bylinky

Usmažíme klasický řízek obalený v trojobalu. Mezitím si uděláme omáčku, která je velmi jednoduchá. Na malou pánvičku nakrájíme sušená rajčata, můžeme podlít olejem ze skleničky, voní po rajčatech a je červený, přidáme olivy a bylinky.  Necháme prohřát a zalijeme smetanou. Nesolíme, rajčata a olivy jsou slané dost. Necháme provařit, až smetana trochu zhoustne. Hotovo!!!

Směs navrstvíme na smažený řízek a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Má to jediný háček – jídle je dost kalorické, ale zato vynikající! A jednou za čas neuškodí.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist