Český řízek po italsku s omáčkou

Suroviny

vepřové maso

trojobal

sůl, olej

sušená rajčata

olivy

smetana

provensálské bylinky

Postup přípravy:

Omáčka: sušená rajčata, olivy, smetana, provensálské bylinky

Usmažíme klasický řízek obalený v trojobalu. Mezitím si uděláme omáčku, která je velmi jednoduchá. Na malou pánvičku nakrájíme sušená rajčata, můžeme podlít olejem ze skleničky, voní po rajčatech a je červený, přidáme olivy a bylinky.  Necháme prohřát a zalijeme smetanou. Nesolíme, rajčata a olivy jsou slané dost. Necháme provařit, až smetana trochu zhoustne. Hotovo!!!

Směs navrstvíme na smažený řízek a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Má to jediný háček – jídle je dost kalorické, ale zato vynikající! A jednou za čas neuškodí.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist