Brambory se slaninou a zelím

Suroviny

větší brambory
slanina
20 dkg
cibule
česnek
sůl
koření dle chuti - gyros, grilovací, oregano
sýr na strouhání
kysané zelí

Postup přípravy:

1. Očistíme si brambory, pokud mají pěknou slupku, tak ji můžeme nechat a brambory řádně umyjeme.

2. Nakrájíme si slaninu, klobásu, cibuli, česnek… ono je vlastně na každém, co si do nich navkladá, lze zkusit i jinou kombinaci… Brambory nakrájíme příčně asi tak ve vzdálenosti půl centimetru od sebe, ne úplně dospodu, aby se brambor nerozpadl.

3. Připravíme si tak všechny brambory, které naskládáme do pekáčku, osolíme, okořeníme a po trošce polejeme každý brambor olejem.

4. Zakryjeme alobalem a dáme péct asi tak na 200 stupňů, 45 minut.. záleží na tom, jaký druh brambor máme a jak jsou velké.

5. Těsně před koncem pečením nasypeme navrch strouhaný sýr a chvíli necháme zapéct. Jako přílohu podáváme kyselé zelí.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2011 4:37| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist