Bramborové lodičky se slaninou a sýrem

Suroviny

brambory
niva
200 g
eidam
4 plátky
česnek
4 stroužky
anglická slanina
200 g
sůl
pepř
sladká paprika
žampiony
100 g
bazalka
máta
pečící papír

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, překrojíme na poloviny a ty pak lžičkou vydlabeme, aby zbyly lodičky s cca 5 mm stěnou. Vydlabané zbytky brambor a oba sýry nastrouháme a dáme do misky. Přidáme rozmačkaný česnek, na drobno pokrájené bylinky a koření (dle chuti). Pozor! Kdo méně solí, ať již nedává sůl! O to se postará niva.

Na pánvi opečeme na drobno nakrájenou slaninu a žampiony, a vše přidáme do misky. Směs dobře promícháme a naplníme bramborové lodičky (můžou mít klidně kopeček). Lodičky položíme na plech, na papír, na každou lodičku položíme plátek slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut. Nakonec na každou lodičku položíme plátek eidamu a necháme zapéct.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist