Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Suroviny

máslo
230 g
polohrubá mouka
570 g
droždí
1 kostka
pískový cukr
100 g
vejce
2 ks
sůl
špetka
vanilkový cukr
1 balíček
mléko
2 dcl
mleté vlašské ořechy
200 g
cukr
120 g
skořice
špetka

Postup přípravy:

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 1 kostička droždí, 60 g másla, 100 g pískového cukru, 2 vejce špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, dle potřeby mléko (cca 2 dl)

Na posypku: 200 g mletých vlašských ořechů, 170 g másla, 170 g polohrubé mouky, 120 g cukru, špetka skořice

Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě borůvkami a překryjeme posypkou. Na posypku všechny přísady prsty rozdrobíme v míse a rovnoměrně nasypeme na borůvky. Necháme ještě asi 30 minut kynout a potom upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 30 minut při 180 °C.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist