Belgický rýžový dort

Suroviny

polohrubá mouka
250 g
moučkový cukr
3 PL
prášek do pečiva
špetka
máslo
g
kulatá rýže
175 g
mléko
750 ml
pískový cukr
100 g
žloutek
3 ks
bílek
3 ks
kůra a šťáva z jenoho citrónu
ušlehaná šlehačka
125 ml

Postup přípravy:

Na křehké těsto: 250 g polohrubé mouky, 3 PL moučkového cukru, špetka prášku do pečiva, 125 g chladného másla

Na náplň: 175 g kulaté rýže, 750 ml mléka, 100 g pískového cukru, 3 žloutky, 3 bílky ušlehané, kůra a šťáva z jenoho citrónu, 125 ml šlehačky ušlehané

Dáme vařit rýži v mléce, vaříme velice mírně dokud není rýže měkká. Dáme vychladnout.
Mezitím si z uvedených surovin vypracujeme těsto a uložíme ho do chladu minimálně na 30 minut.

Z těsta vyválíme placku, dáme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a předpečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Do vychladlé rýže zamícháme cukr, žloutky, citrónovou kůru a šťávu, šlehačku a bílky. Pak naplníme předpečený korpus rýžovou hmotou a pečeme zvolna při 180 stupních asi 40 minut. Jakmile začne dort na vrchu hnědnout, přikryjeme pergamenovým papírem.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist