Babiččina plněná rajčátka se žampióny

Suroviny

rajče
12 ks
cibule
1 ks
menší lilek
rýže
hrnek
česnek
3 stroužky
zelená petrželka
sůl
pepř
voda
400 ml
olej
žampiony
200 g
sójová omáčka
1 ČL

Postup přípravy:

Varianta A.: 12 rajčat, 1 cibule, menší lilek, hrnek rýže – 150 ml, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, sůl, pepř, 400 ml vody, olej

Varianta B.: 12 rajčat, 1 cibule, 200 g žampionů, hrnek rýže – 150 ml, sůl, pepř, lžička sojové omáčky, olej, 400 ml vody

Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.

Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist