Ořechová roláda plněná šlehačkou a hrozny

Suroviny

bílků
6 ks
vlašských ořechů
70 g
krupicového cukru
150 g
hladké mouky
50 g
prášku do pečiva
1 špetka
smetany ke šlehání
250 ml
vanilkového cukru
1 balíček
hroznové víno (nejlépe bílé bez jadérek)
dle chuti
rozpuštěné máslo na vymazání
dle potřeby
hrubá mouka na posypání papíru
dle potřeby

Postup přípravy:

Bílky ušlehejte do pěny, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh. Vmíchejte mleté ořechy a mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, který jste dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Plech vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a plát rychle upečte, aby příliš nevyschl a roláda se nelámala. Překlopte ho na čistou utěrku posypanou troškou mouky a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte s vanilkovým cukrem dotuha. Hroznové kuličky otrhejte, omyjte a nechte oschnout. Z plátu opatrně sloupněte papír, na korpus natřete šlehačku, podélně naskládejte řadu hroznových kuliček a zaviňte roládu. Uložte ji do chladu ztuhnout a potom ji nakrájejte na plátky.

Tip: Do těsta můžete místo vlašských ořechů přidat lískové oříšky.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.8.2016 1:06

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist