Zserbó (žerbó) řezy s ořechy

Suroviny

hladká mouka
400 g
tuk
250 g
cukr (moučka)
PL
vajíčko
1 ks
žloutek
1 ks
droždí
20 g
mleté ořechy
80-100 g
džem
cukr (krystal)
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku – nejlépe 125 g másla + 125 g Hery (nebo podobně), 1 polévková lžíce cukru (nejlépe moučka), 1 celé vajíčko, 1 žloutek, 20 g droždí, které se rozpustí o něco méně než 1 dl mléka

Náplň: 80-100 g mletých ořechů, džem anebo marmeláda, cukr (nejlépe krystal), čokoládová poleva, 

1. Ze surovin zpracujeme těsto (pozor, hodně se lepí).

2. Rozdělíme na tři části a postupně vyválíme na trošce mouky na velikost menšího plechu.

3. Na plech pro pečení přeneseme plátek těsta, potřeme džemem nebo jakoukoliv marmeládou a hodně posypeme mletými ořechy a práškovým cukrem.

4. Na takto připravený povrch položíme další plátek těsta a postup opakujeme.

5. Třetím plátkem těsta moučník „přikryjeme“.

6. Upečeme a po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou podle vlastního receptu nebo zkušenosti.

 

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist