Žemlovka se smetanou a rozinkami

Suroviny

veka
1/2 balení
muškátový oříšek
cukr
2 PL
citron
1 ks
máslo
4 PL
šlehačka
250 ml
vejce
2 ks
rozinky
100 g
moučkový cukr
skořicový cukr

Postup přípravy:

Veku nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme ji na 3 stejné části. V horké vodě pořádně omyjeme citron a kůru z něj nastrouháme. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem. Na dno vymazané nádoby rozložíme první třetinu veky. Zakápneme je troškou rozehřátého másla a posypeme polovinou rozinek a polovinou citronové kůry. Přikryjeme je druhou třetinou plátků veky. Opět zakápneme máslem a posypeme zbytkem rozinek a citronové kůry. Vše zakryjeme poslední částí veky. Ve smetaně rozšleháme vejce a touto směsí zalijeme veku v nádobě. Posypeme cukrem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pokapeme zbytkem másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 225° C a po 10 minutách teplotu snížíme na 200° C. Žemlovku sypeme moučkouvým a skořicovým cukrem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.8.2011 10:35| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist