Žemlovka se smetanou a rozinkami

Suroviny

veka
1/2 balení
muškátový oříšek
cukr
2 PL
citron
1 ks
máslo
4 PL
šlehačka
250 ml
vejce
2 ks
rozinky
100 g
moučkový cukr
skořicový cukr

Postup přípravy:

Veku nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme ji na 3 stejné části. V horké vodě pořádně omyjeme citron a kůru z něj nastrouháme. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem. Na dno vymazané nádoby rozložíme první třetinu veky. Zakápneme je troškou rozehřátého másla a posypeme polovinou rozinek a polovinou citronové kůry. Přikryjeme je druhou třetinou plátků veky. Opět zakápneme máslem a posypeme zbytkem rozinek a citronové kůry. Vše zakryjeme poslední částí veky. Ve smetaně rozšleháme vejce a touto směsí zalijeme veku v nádobě. Posypeme cukrem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pokapeme zbytkem másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 225° C a po 10 minutách teplotu snížíme na 200° C. Žemlovku sypeme moučkouvým a skořicovým cukrem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.8.2011 10:35| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist