Žemlovka s jablky a šlehačkou

Suroviny

jablko
5 ks
máslo
50 g
cukr krupice
170 g
toustový chléb
8 plátků
rozinky
4 PL
žloutek
3 ks
smetana ke šlehání
1 ks

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a každou čtvrtku ještě nakrájíme na plátky. Máslo rozpustíme v pánvi, vsypeme nakrájená jablka a zprudka opečeme. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Jablečnou směs přecedíme přes síto, ale šťávu schováme. Zapékací mísu vyložíme polovinou toastového chleba, na něj rozprostřeme jablka, která následně posypeme rozinkami a poklademe zbytkem toastů.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do jablečné šťávy zlehka zašleháme žloutky a smetanu a směs rozlijeme po celé vrchní vrstvě. Žemlovku nakonec zapékáme asi 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.6.2012 3:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist