Zelná polévka s klobásou a houbami

Suroviny

kysané zelí
400 g
vývar
1 l
bobkový list
1 ks
nové koření
3 ks
sušené houby
1 hrst
brambory
250 g
anglická slanina
25 g
sádlo
25 g
cibule
50 g
mletá sladká paprika
15 g
hladká mouka
50 g
česnek
7 g
klobása
250 g
zakysaná smetana
1/4 l

Postup přípravy:

Kysané zelí dáme vařit s vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, houby a vaříme 30-40 minut. Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, dáme je vařit do jiné nádoby a uvaření přidáme do zelí. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánvičku, přidáme sádlo a po chvilce nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli slabě osmahneme, přidáme mletou papriku a hladkou mouku, znovu osmahneme a vložíme do vařící polévky. Povaříme a přidáme rozetřený česnek. Klobásu nakrájíme na kolečka, vložíme do polévky a krátce povaříme. Na talíři dáme na každou porci lžíci zakysané smetany.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist