Zelná polévka s klobásou a houbami

Suroviny

kysané zelí
400 g
vývar
1 l
bobkový list
1 ks
nové koření
3 ks
sušené houby
1 hrst
brambory
250 g
anglická slanina
25 g
sádlo
25 g
cibule
50 g
mletá sladká paprika
15 g
hladká mouka
50 g
česnek
7 g
klobása
250 g
zakysaná smetana
1/4 l

Postup přípravy:

Kysané zelí dáme vařit s vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, houby a vaříme 30-40 minut. Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, dáme je vařit do jiné nádoby a uvaření přidáme do zelí. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánvičku, přidáme sádlo a po chvilce nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli slabě osmahneme, přidáme mletou papriku a hladkou mouku, znovu osmahneme a vložíme do vařící polévky. Povaříme a přidáme rozetřený česnek. Klobásu nakrájíme na kolečka, vložíme do polévky a krátce povaříme. Na talíři dáme na každou porci lžíci zakysané smetany.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist