Zelí s kmínem na moravský způsob

Suroviny

střední hlávka zelí

1 ks

střední brambora

2 ks

velká cibule

1 ks

hladká mouka

1 PL

kmín

1 špetka

ocet

2 PL

sůl a cukr

dle chuti

olej

2 PL

Postup přípravy:

Hlávku zelí obereme od vrchních listů, nakrájíme na tenké nudličky. K zelí přidáme kmín, sůl, zalijeme vodou a uvaříme, až je zelí měkké. Mezitím na oleji usmažíme cibuli dozlatova. Brambory oloupeme, nastrouháme a vmícháme do nich mouku. Po uvaření ze zelí slijeme vodu a přidáme do něj brambor s moukou, podle potřeby studenou vodu a chvíli povaříme. Podle chuti dochutíme cukrem, octem a solí. Až je ochucené přidáme usmaženou cibuli a důkladně vše promícháme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.10.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist