Zeleninové karbanátky obalené v luštěninové mouce

Suroviny

květáku

150 g

kapusty

150 g

kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

150 g

vajec

2 ks

ovesných (nebo jiných) vloček

2 PL

nasekané zelené petrželky

2 PL

mletého římského kmínu (lze vynechat)

1 špetka

kurkumy

1/2 ČL

sůl, pepř

dle chuti

olej

dle potřeby

cizrnová nebo hrachová mouka na zahuštění a obalení

dle potřeby

Postup přípravy:

Zeleninu ovařte v osolené vodě doměkka a umelte na masovém strojku (nebo rozmačkejte na kaši). Přidejte vodou navlhčené vločky, rozkvedlaná vejce, koření, petrželku a směs zahustěte potřebným množstvím cizrnové nebo hrachové mouky. Rukama tvořte placičky, každou obalte v cizrnové nebo hrachové mouce a usmažte z obou stran dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo samotné s hlávkovým salátem.

Tip: Cizrnovou a hrachovou mouku zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou. Můžete ji nahradit kukuřičnou krupicí nebo i obyčejnou strouhankou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 10:53| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist