Zeleninové karbanátky obalené v luštěninové mouce

Suroviny

květáku

150 g

kapusty

150 g

kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

150 g

vajec

2 ks

ovesných (nebo jiných) vloček

2 PL

nasekané zelené petrželky

2 PL

mletého římského kmínu (lze vynechat)

1 špetka

kurkumy

1/2 ČL

sůl, pepř

dle chuti

olej

dle potřeby

cizrnová nebo hrachová mouka na zahuštění a obalení

dle potřeby

Postup přípravy:

Zeleninu ovařte v osolené vodě doměkka a umelte na masovém strojku (nebo rozmačkejte na kaši). Přidejte vodou navlhčené vločky, rozkvedlaná vejce, koření, petrželku a směs zahustěte potřebným množstvím cizrnové nebo hrachové mouky. Rukama tvořte placičky, každou obalte v cizrnové nebo hrachové mouce a usmažte z obou stran dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo samotné s hlávkovým salátem.

Tip: Cizrnovou a hrachovou mouku zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou. Můžete ji nahradit kukuřičnou krupicí nebo i obyčejnou strouhankou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 10:53| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist