Zeleninové karbanátky obalené v luštěninové mouce

Suroviny

květáku
150 g
kapusty
150 g
kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
150 g
vajec
2 ks
ovesných (nebo jiných) vloček
2 PL
nasekané zelené petrželky
2 PL
mletého římského kmínu (lze vynechat)
1 špetka
kurkumy
1/2 ČL
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby
cizrnová nebo hrachová mouka na zahuštění a obalení
dle potřeby

Postup přípravy:

Zeleninu ovařte v osolené vodě doměkka a umelte na masovém strojku (nebo rozmačkejte na kaši). Přidejte vodou navlhčené vločky, rozkvedlaná vejce, koření, petrželku a směs zahustěte potřebným množstvím cizrnové nebo hrachové mouky. Rukama tvořte placičky, každou obalte v cizrnové nebo hrachové mouce a usmažte z obou stran dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo samotné s hlávkovým salátem.

Tip: Cizrnovou a hrachovou mouku zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou. Můžete ji nahradit kukuřičnou krupicí nebo i obyčejnou strouhankou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 10:53| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist