Zeleninová rýže s plněnými rajčaty

Suroviny

rýže
250 g
sádlo
50 g
cibule
50 g
sůl, kmín
zelená petrželka
houby
150 g
míchaná zelenina
150 g
rajčata
4 ks
vejce
4 ks
sůl
máslo
20 g
pažitka

Postup přípravy:

1. Zeleninu omyjeme, pokrájíme na malé kousky, květák rozebereme na malé růžičky, hrášek může být i konzervovaný nebo mražený. Zeleninu zalijeme vařící osolenou vodou tak, aby byla ponořena a uvaříme ji do měkka.

2. Uvařenou necháme okapat a odvar odložíme. Na sádle nebo oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme spařenou a ve studené vodě propláchnutou rýži a očištěné umyté a pokrájené houby.

3. Osolíme, přidáme kmín, zelenou petrželku, zalijeme vývarem ze zeleniny, přikryjeme a dusíme do měkka. Do dušené rýže zamícháme uvařenou zeleninu a odložíme do tepla.

4. Rajčata umyjeme, seřízneme z nich vršky, vnitřky vydlabeme a necháme okapat. Menší pánev dobře vymastíme, naskládáme do ní vedle sebe rajčata, do každého rozklepneme vejce, osolíme, posypeme sekanou petrželkou, položíme na něj kousek másla a pečeme v troubě asi 8–10 minut.

5. Horkou rýži dáme na teplou mísu, naskládáme na ni upečená rajčata a ozdobíme zelenou petrželkou nebo malými očištěnými a důkladně umytými listy hlávkového salátu.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2010 4:49| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist