Zdobené medové perníčky

Suroviny

hladká mouka
350 g
moučkový cukr
100 g
máslo
30 g
vejce
2 ks
jedlá soda
1/2 ČL
koření ( badián, hřebíček, skořice )
1 ČL
med
5 PL
vejce na potírání
1 ks

Postup přípravy:

Perníčky jsou jedno z prvních druhů vánočního cukroví, které nám na Vánoce provoní domov skořicí, badyánem hřebíčkem a medem. Peče se s předstihem, aby mohlo do Štědrého dne hezky změknout. Perníčky nejsou nikterak složité a jejich vykrajování zabaví i naše děti. Cukr utřeme s vejci, přidáme změklé máslo, koření, sodu, část mouky a propracujeme. Postupně na válu vpracujeme i zbytek mouky, tak aby těsto bylo vláčné a nelepilo, nesmí být příliš tuhé. Těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme v lednici odpočinout 2-24 hodin. Na pomoučněný vál vyválíme z těsta placku silnou asi 4 cm a můžeme se dát do vykrajování rozličných tvarů. Perníčky poskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Perníčky sundáme z plechu a necháme vychladnout. Druhý den se můžeme pustit do zdobení.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

ZDOBENÍ:
Utřeme bílky s moučkovým cukrem a trochou šťávy z citronu, tak aby vznikla kompaktní vláčná hmota. Perníčky můžeme jen namazat a posypat barevnými cukrovými vločkami (z obchodu) nebo ozdobíme pomocí cukrářského kornoutku s nejmenším nástavcem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 10:59| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist