Závitky s liškami a späcle

zavitky-s-liskami-a-spacle-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

slanina
50 g
cibule
2 ks
liška
100 g
olej
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
hovězí maso
4 plátky
sladká mletá paprika
1 ČL
zakysaná smetana
1 kelímek
hladká mouka
6 PL
vejce
1 ks
voda
1 PL
muškátový oříšek
1 špetka

Postup přípravy:

Na pánvi zpěňte 50 g nakrájené slaniny a drobně nakrájenou cibuli, přidejte 100 g nakrájených lišek, pepř, sůl a krátce poduste. Tence naklepejte 4 hovězí plátky, osolte je a opepřete, rozdělte na ně houbovou náplň, stočte a spíchněte je masovou jehlou. Na rozehřátém tuku zpěňte nakrájenou cibuli, vložte závitky, opečte, přidejte lžičku sladké mleté papriky, zalijte vodou a duste doměkka. Závitky vyndejte, šťávu přeceďte a zahustěte kelímkem zakysané smetany rozmíchané se 2 lžícemi hladké mouky. Podávejte se späcle.

Späcle (pro 1 osobu): vymíchejte na hustší, táhnoucí se těsto vejce, lžíci vody, 4 lžíce hladké mouky, špetku muškátového oříšku a sůl. Do velkého hrnce dejte vařit vodu se lžičkou soli a lžící oleje. Těsto protlačte do vroucí vody (nejlépe lisem na brambory nebo cedníkem na halušky). Nechte přejít krátce varem a sceďte.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist