Zapékaný celer se slaninou a bramborami

Suroviny

brambory
500 g
slanina
200 g
celer
1 ks
smetana
400 ml
mléko
300 ml
česnek
3 stroužky
rozmarýn
4 snítky
dijonská hořčice
1 PL
chilli paprička
1 špetka
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a nasucho ji opražíme na pánvi. Smetanu s mlékem svaříme a přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, mleté chilli papričky a pikantní hořčici. Celer nakrájíme na tenké plátky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky.. Dno pekáčku polijeme trochou smetanové směsi, poklademe celerem, na to nasypeme slaninu a nakonec dáme vrstvu brambor, které podle chuti osolíme. Vše stále opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou brambor. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby, pečeme na 170  °C přibližně  hodinu.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.5.2012 8:13| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist